B L O G !

 

 

Wist je..

Het gelijke trekt het gelijke aan.. Het interieur van een yogaruimte hoort licht van kleur te zijn. Wit of licht pastel, open en fris. Nooit zwart of andere donkere kleuren. Binnen een yogaruimte vindt er een geestelijke activiteit plaats. Deze activiteit vormt een trilling en wanneer de ruimte waarin die trilling wordt opgewekt zwart of donkerkleurig is, ontstaat er een zwart-magische trilling die haar gelijke oproept. Dat doet het zielebewustzijn van de yoga-deelnemer geen goed, integendeel.  

Een witte / lichte yogaruimte mag je verduisteren, bijvoorbeeld door gordijnen te sluiten of wanneer het gewoon avond is. De witheid van het interieur compenseert die duisternis. Het licht van vlammen van enkele witte of gele kaarsen is echter wel een noodzaak.  

 

Wist je..

Het grote gevaar van de mix van sattva en tamas:

Als de fysieke yoga voldoet aan de drie eisen dan ontstaat de sattva guna. Wat zijn de drie eisen? Dat zijn:

1. juiste asana: dat is de juiste houding van het lichaam. Slechts één zou al voldoende kunnen zijn.

2. juiste pranayama: dat is de evenwichtige ademhaling.

3. juiste dharana: dat is de goede en ontspannen concentratie. 

Sattva is zachtheid, rajas is ruwheid en tamas is timide. De juiste yoga verhoogt de sattva. Als de deelnemer vlees of gevogelte nuttigt, hoe weinig ook, dan ontstaat er een tamasische tendens in het bloed. Dat zou geen probleem hoeven te vormen, maar indien die mens aan goede yoga doet, wordt in die mens óók de sattva geïntensiveerd! En dat betekent uiteindelijk een risico op zenuwschade. Want je kunt niet én de tamas (vlees e.d.) én de sattva samen stimuleren! 

 

Lees ook...

   

Fotografie en Website: Ray Phils webdesign en fotografie © 2019